Odpovedi

Dieta Ekaterina Mirimanova minus 60: povolené produkty, receptury

Dieta 60 minus od Ekateriny Mirimanové je nyní velmi populární. Jedná se o slavného trenéra a odborníka v oblasti zdravé výživy. V roce 2005 dala základy racionální výživy na papír a vydala knihu „Minus 60“.

Diety odjakživa zaměstnávají mysl lidí, protože nejjednodušší způsob, jak zhubnout, je omezit se v obvyklém jídelníčku. To, že přestanete něco jíst, však neznamená, že zhubnete. Spíše si tak můžete získat zdravotní problémy. Stále populárnější jsou však diety a všemožné systémy hubnutí. Dnes se podíváme na jeden z nich, který se nazývá „Minus 60“ a podle jeho příznivců umožňuje zhubnout více než 60 kg nadváhy. Všechny uvedené informace však nelze použít jako vodítko k akci. Pouze specialisté mohou vybrat plán hubnutí. Hubnoucí klinika „Doctor Bormental“ používá vlastní patentovanou metodu hubnutí, s jejíž pomocí již zhublo více než půl milionu lidí. Metoda je podrobněji popsána zde.

Důležitá pravidla systému:

  • Je nezbytné se nasnídat, protože první jídlo nastartuje fungování metabolických procesů. Pokud vstáváte brzy, neuškodilo by si dát dvě snídaně: jednu velmi lehkou a druhou s vydatnějšími pokrmy.
  • Ráno můžete pít čaj nebo kávu a do těchto nápojů přidat cukr. Doporučuje se ale množství cukru postupně snižovat.
  • Mezi alkoholickými nápoji není zakázáno suché červené víno.
  • Sladkosti jsou povoleny pouze během snídaně. Jsou zde určitá omezení: budete se muset vzdát mléčné čokolády, ale hořká je v pořádku.
  • Nezapomeňte do svého jídelníčku zařadit dušenou rýži.
  • Bílé pečivo by se mělo konzumovat pouze během snídaně. K obědu si můžete dovolit jen kousek žitného chleba.
  • K obědu můžete jíst těstoviny nebo bramborová jídla, určitě je kombinujte se zeleninou. Během snídaně lze tyto produkty kombinovat s drůbeží nebo rybami, ale na oběd jsou takové kombinace zakázány.
  • Večeře by měla být přísně před 18:4 nebo později, ale 6-XNUMX hodin před spaním. Toto jídlo by navíc mělo být obsahově co nejlehčí, pokud se jedná o maso, mělo by být bez přílohy.
  • Vypijte množství tekutin, které vaše tělo potřebuje. Nesnažte se pít co nejvíce.

Výhody a nevýhody diety

Hlavní výhody techniky:

  • žádná omezení na známé potraviny;
  • v určitou denní dobu jsou povolena i nezdravá jídla;
  • získávání látek nezbytných pro tělo z potravy;
  • nepřítomnost abstinenčního syndromu, kdy se ztracené kilogramy opět vrátí (za předpokladu zachování stravovacích návyků i do budoucna).

Mezi nevýhody takové diety patří délka procesu hubnutí. Tělo se totiž musí adaptovat na nový výživový systém. Navíc dieta, ve které je v první polovině dne dovoleno téměř vše a v druhé polovině platí vážná omezení, není vhodná pro každého.

Systém hubnutí “minus 60” od Ekateriny Mirimanové

Dieta 60 minus od Ekateriny Mirimanové je nyní velmi populární. Jedná se o slavného trenéra a odborníka v oblasti zdravé výživy. V roce 2005 dala základy racionální výživy na papír a vydala knihu „Minus 60“.

Přečtěte si více
Detralex analogy pro křečové žíly - ruské a zahraniční náhražky, ceny

Podívejme se na užitečné tipy pro hubnutí pomocí systému E. Mirimanové:

  • Poslouchejte sami sebe: neodpírejte si zeleninu a ovoce a v případě potřeby jezte sladkosti.
  • Hubněte ne kvůli někomu jinému, ale kvůli sobě: neměli byste se zavěšovat na kontrolu hmotnosti, musíte situaci nechat jít.
  • Vyvarujte se náhlých změn, snažte se jít postupně, po malých krůčcích, postupně měnit své vlastní stravovací návyky.
  • Snižte velikost porcí, abyste se vyhnuli přejídání. Je žádoucí, aby průměrná porce nepřesáhla velikost dezertního talíře.
  • Udělejte ze snídaně hlavní jídlo dne: to je to, co nastartuje metabolické procesy v těle.
  • Večer jezte nejdříve v 17 hodin, nejpozději však ve 20 hodin. Za ideální dobu se považuje doba před 6 hodinou.
  • Uspořádejte tréninky, které pomohou urychlit proces spalování tuků.
  • Vyhněte se používání dnů půstu.

power Zásady

Dieta mínus 60 má řadu zásad, ze kterých si musíte vytvořit návyk:

  • jíst specifické potraviny v určitou denní dobu;
  • přítomnost přísných omezení na složení a čas večeře;
  • odmítnutí půstu;
  • důležitost snídaně;
  • dostatečné množství tekutiny spotřebované denně;
  • svačiny mezi hlavními jídly;
  • Nemíchejte sacharidy a masné výrobky.

Tabulka povolených a zakázaných produktů

Hubnout můžete od mínus 60 bez striktně omezené diety. Produkty, které jsou povoleny ke konzumaci, jsou velmi rozmanité.

Tabulka povolených a zakázaných potravin během diety

  • sušenky;
  • žitný chléb;
  • kiwi;
  • švestky
  • jablka;
  • sójová omáčka;
  • ananas;
  • meloun (trochu);
  • citrusové plody;
  • avokádo;
  • mořské plody;
  • droby;
  • vařená klobása;
  • maso bez tuku a kůže;
  • ryby;
  • těstoviny z tvrdé pšenice;
  • fazole;
  • brambory (zřídka);
  • pohanka;
  • vejce;
  • nízkotučné mléčné výrobky;
  • šťáva;
  • káva;
  • čaj;
  • suché červené víno
  • sýtené nápoje;
  • tučné maso pokryté kůží;
  • alkohol (kromě červeného vína)
  • mouka;
  • bonbón

Cvičební program

Soubor cviků doporučených pro výkon zahrnuje trénink různých svalových skupin. Počet opakování každého z nich by se měl každých 10 dní zvyšovat.

  • Boční švihy oběma nohama za sebou: nohu posuňte na stranu, postavte se rovně a rukama se držte podpěry. Změňte polohu po 20 opakováních.
  • Kočka: ve stoje na všech čtyřech proveďte jakýsi „ponoření“ tělem dolů, zakulatí se záda a hrudník, následuje vzpřímení na rovných pažích. Držte konečnou pozici po dobu 30 sekund. Opakujte 12krát, pečlivě sledujte napětí všech svalových skupin.
  • Kliky trupu v leže: zvedněte trup z lehu, kolena zvedněte v úhlu 90 stupňů. Ruce sepjaté za hlavou v “zámku”. Opakujte 10krát.
  • Kývání nohou na všech čtyřech: každou nohu posuňte zpět jednu po druhé a držte ji v pravém úhlu. Opakujte 10krát pro každou končetinu.
  • Protažení vleže: pomalu zvedněte nohy, držte je rovné, z polohy vleže, dokud nedosáhnete pravého úhlu. Opakujte 15krát.
  • Vertikální nůžky: stojte rovně, vyskočte, široce roztáhněte nohy, zvedněte ruce nad hlavu. Opakujte 15krát.

Schéma napájení

Základní pravidla výživy podle systému si můžete nastudovat při pohledu na vzorový jídelníček:

  • Snídaně: bez omezení produktů.
  • Oběd: pokrmy musí být vařené nebo pečené, není dovoleno smažení. Je zakázáno kombinovat obiloviny a sladkosti, brambory nebo těstoviny a maso, ryby.
  • Večeře: Vařte nebo pečte jídlo bez přidání oleje. Můžete kombinovat ovoce, obiloviny, zeleninu. Když maso, tak žádná zelenina ani přílohy. Tvaroh a mléčné výrobky jsou povoleny. Sladkosti jsou přísně zakázány.
Přečtěte si více
Zinková mast je léty prověřený účinný prostředek pro kojence

Jaké mohou být slavnostní pokrmy?

Systém hubnutí, navzdory přítomnosti některých omezení, může a měl by být používán během prázdnin.

Ve zvláštní dny si můžete dovolit jíst:

  • až 50 g tvrdého sýra;
  • maso (bez kombinace s chlebem);
  • jiné produkty, ale doba jejich konzumace a kombinace by se měla shodovat se základními principy diety.

Podívejme se na jeden recept, který pomůže ozdobit a zpestřit sváteční stůl hubnoucího člověka.

Kuře pečené v alobalu s ananasem

  • kuřecí prsa – 1;
  • konzervované ananasy;
  • sójová omáčka nebo neslazený jogurt;
  • pepř;
  • sůl;
  • 1 lžička rostlinný olej.
  • Z prsou odstraňte kůži, udělejte na ní řezy a dochuťte kořením.
  • Položte prsa na fólii a navrch položte ananas.
  • Pečeme 20 minut na 180 stupňů v troubě.

Systém Minus 60 během těhotenství

Systém mínus 60 lze použít v tak důležitém období v životě ženy, jako je doba porodu. Vzhledem k tomu, že program nemá přísná omezení, odborníci umožňují, aby žena během těhotenství dodržovala jeho doporučení. Před zahájením diety byste se však měli poradit s lékařem.

Dieta podle systému Minus 60

Abyste shodili přebytečná kila, zhubli z 60 na 50 velikostí, stačí striktně dodržovat zásady systémového menu. To nevyžaduje žádné zvláštní náklady, tento režim je pro většinu lidí standardní, takže potíže s dodržováním zde nastávají jen zřídka.

Pojďme se blíže podívat na základy výživy podle systému od Jekatěriny Mirimanové.

Co můžete snídat?

Neexistují žádná zvláštní omezení jídla během snídaně. Je založen na dodržování řady zásad:

  • zahrnutí jakýchkoli produktů (zejména těch, které chcete, ale nemůžete jíst v jinou denní dobu);
  • zákaz konzumace mléčné čokolády (doporučuje se nahradit tmavou odrůdou);
  • snídaně je povinná: povolena jsou 2 jídla, jedno lehké, druhé vydatné (po úplném probuzení těla).

Správný oběd

Po prostudování nutriční tabulky s povolenými a zakázanými potravinami můžete vyvodit závěry o tom, které z nich by měly být zahrnuty do každodenní stravy.

Důležitá pravidla pro sestavení poledního menu:

  • zákaz kombinování pokrmů z masa a ryb s bramborami, těstovinami, obilovinami, luštěninami (platí pro první i druhý chod);
  • vaření v páře, vaření, pečení;
  • smažení potravin je zakázáno;
  • klobásy a konzervy jsou povoleny až jednou týdně, bez kombinace s chlebem, bramborami, těstovinami;
  • maso by nemělo být tučné, před vařením je třeba odstranit kůži;
  • libové ryby jsou povoleny (kapr, candát, treska, treska);
  • pohanku a pšeničné krupice lze zařadit do jídelníčku pouze jednou týdně;
  • porce přílohy se sacharidy by neměla být větší než 200 g;
  • nakládané okurky a konzervy je nutné spotřebovat do 2 hodin;
  • čerstvá zelenina je vhodnější než solená;
  • Je povolen pouze žitný chléb, aniž by byl kombinován s prvním nebo druhým chodem masa;
  • sýry (tavené, tvrdé) do 50 g denně;
  • jsou povoleny nízkotučné mléčné výrobky;
  • zakysaná smetana, rostlinné oleje jsou povoleny pouze po dobu 14 hodin;
  • Je lepší se vyhnout hořčici, adjice a kečupu, protože mají schopnost zvýšit chuť k jídlu;
  • melouny a vodní melouny by měly být konzumovány odděleně od ostatních potravin v malých množstvích;
  • K pití je nejlepší čistá voda.
Přečtěte si více
Adrianol: návod k použití a k čemu je potřeba, cena, recenze, analogy

Dietní večeře

Na večeři jsou obzvláště přísné požadavky:

  • večeře by měla být podávána před 18:00, pokud jde člověk spát později než o půlnoci, je přípustné posunout večeři o několik hodin dopředu;
  • ovoce s mléčnými výrobky, obiloviny nebo zelenina jsou povoleny;
  • zeleninu lze kombinovat s pohankou a rýží, které se vaří ve vodě;
  • Masové a rybí pokrmy by neměly být podávány s přílohou;
  • houby by měly být vyloučeny;
  • Jíst avokádo k večeři není povoleno;
  • Můžete pít neperlivou vodu, čaje, bylinné odvary, infuze.

Systém “Minus 60”

Často lidé, kteří chtějí tuto metodu vyzkoušet, používají menu speciálně připravené podle jejích pravidel.

Menu pro týden

Měli byste se snažit uspořádat svůj týdenní jídelníček co nejpestřeji, abyste získali maximum vitamínů, makro- a mikroprvků. Níže navržená možnost může být změněna dle vašeho uvážení, při dodržení základních principů diety E. Mirimanové.

Oběd: 200 g vařených kuřecích prsou, 100 g dušené zeleniny, 50 g žitných sušenek.

Večeře: okurkový salát se sezamovými semínky – 300 g.

Oběd: vařená játra 200 g, vařená rýže 100 g, vařená červená řepa ve formě salátu s olivovým olejem – 50 g.

Večeře: nízkotučný tvaroh – 200 g, jablko.

Oběd: pečený pstruh – 200 g, dušené žampiony – 100 g, nízkotučný jogurt – 50 g.

Večeře: salát s paprikou, cibulí, rajčaty, jogurtem – 300 g.

Oběd: těstoviny a tvrdý strouhaný sýr – 200 g, pečený krůtí řízek – 150 g.

Večeře: dušená zelenina 200 g, vařená kuřecí srdce – 2 ks.

Oběd: zelí bez masa – 300 g, švestky – 50 g.

Večeře: pečené houby s brokolicí – 200 g, kefír – 100 g.

Oběd: vařené brambory – 150 g, cibulový a zelný salát zalitý olivovým olejem – 150 g, pomeranč – 1 ks.

Večeře: aspik – 300 gr.

Oběd: pohanka – 200 g, vařený jazyk – 100 g, rajčata – 50 g.

Večeře: vejce – 1 ks, vařená klobása – 100 g, žitné krutony – 50 g, grapefruit – 1 ks.

Menu pro měsíc

Menu na měsíc může být připraveno podle vašich chutí a preferencí a kombinuje produkty, které jsou odborníky schváleny pro použití v jednom jídle. Hlavní je, že snídaně zůstává hlavním jídlem a večeře je obsahově i kaloricky nejlehčí.

Recepty pro systém Minus 60

Aby bylo možné uspořádat proces hubnutí podle systému E. Mirimanové bez odchylek od jeho základních pravidel, můžete studovat a osvojit si řadu snadno připravitelných pokrmů. Podívejme se na nejoblíbenější z nich.

Pohanka kastrol

  • pohanka – půl sklenice;
  • mleté ​​maso – 300 g;
  • cibule – 1 ks;
  • syrové vejce.
  • vařit obiloviny, vychladnout;
  • cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme s mletým masem;
  • dusit mleté ​​maso, vychladnout;
  • smíchejte pohanku s mletým masem, přidejte vejce;
  • důkladně promíchat;
  • vložte do vymazané pánve;
  • Pečeme v troubě při střední teplotě do zhnědnutí.
Přečtěte si více
Hypertenzní krize: léčba, popis, příznaky, komplikace, prevence

Růžový losos pečený ve fólii

  • růžový losos – 1 jatečně upravené tělo;
  • sůl;
  • citron – šťáva z 1 ks;
  • mletý černý pepř.
  • očistěte rybu, vykuchejte ji;
  • vyjměte z ryby páteř a nakrájejte ji na porce;
  • vytvářet tvary z fólie;
  • vložte rybu do každé formy, přidejte sůl, pepř a citronovou šťávu;
  • přeložte okraje forem, abyste skryli ryby;
  • Pečeme 20 minut na 180 stupňů v troubě.

Kuřecí rolky s tvarohem

  • kuřecí řízek – 5 ks;
  • nízkotučný tvaroh – 180 g;
  • nízkotučný sýr – 150 g;
  • Česnek – 2 33-hřebíčkem;
  • sůl.
  • nastrouhejte sýr;
  • jemně nasekejte česnek;
  • smícháme tvaroh, česnek, sýr, přidáme sůl;
  • filet nakrájíme, naklepeme, osolíme;
  • položte náplň na každý filet, zabalte jej a zajistěte párátkem;
  • smažte na pánvi dozlatova;
  • Pečeme 25 minut v troubě na 200 stupňů.

Okurkový salát se sezamovými semínky

  • okurka – 2 ks;
  • kopr;
  • olivový olej – 1 st. l;
  • sezam – 1 polévková lžíce. l.;
  • česnek – 1 hřebíček;
  • sůl.
  • nakrájíme okurky na proužky;
  • jemně nasekejte bylinky;
  • smažte sezamová semínka na pánvi;
  • směs složek;
  • pokapat olejem.

Zucchini pyré polévka

  • kuřecí vývar – 1 sklenice;
  • mladá cuketa – 1 ks;
  • cibule – 1 ks .;
  • mléko – půl sklenice;
  • zakysaná smetana – 1 lžičky;
  • greeny;
  • sůl.
  • nakrájejte zeleninu na kostky;
  • zeleninu vařte ve vývaru až do poloviny uvařené;
  • porazit mixérem;
  • přidejte mléko, bylinky, sůl, zakysanou smetanu;
  • vařit;
  • Při podávání přidáme nadrobno nasekané bylinky.

Dieta “Minus 60”: recenze

Elena, 47 let: Systém jsem začala sledovat před 2 lety. Od té doby se stal mým domovem, jen si nedokážu představit jíst jinak. Zhubla jsem 15 kg a tuto váhu si držím již rok.

Angelica, 58 let: V mém věku je těžké rozhodnout o změnách, ale nadváha byla již velkou překážkou. Na radu specialistů jsem začal sledovat program E. Mirimanové a nelitoval jsem. Je zde tak málo omezení, že ani nemáte pocit, že držíte nějakou dietu. A váha jde pryč, pomalu, ale jistě!

Petr, 45 let: začali hubnout společně s manželkou systémem „Minus 60“. Už jsme zhubli každý 10 kg, naše strava zůstává pestrá, doporučuji všem svým přátelům. Tento program neopustím.

Maria, 32 let: Líbilo se mi nastavení stravy. Ale zhubnout se mi s jeho pomocí nepodařilo, možná proto, že taková dietní úprava je při mém životním stylu prakticky nemožná.

Stanovisko odborníků

Zásady diety „Minus 60“ se příliš neliší od zásad PP (správné výživy). Co je zde ale matoucí, je počet kilogramů, které by ve výsledku měly jít pryč. Jde o to, že když má člověk tak velké množství nadváhy, nemůže sám zhubnout. Je nutné to provést podle doporučení lékařů a po úplném vyšetření.

Chcete TRVALO zhubnout a převzít kontrolu nad svým ZDRAVÍM?

Jediný v Rusku program na hubnutí „ABC štíhlosti“, který je založen na psychoterapie stravovacího chování, výživy a návykového koučování. Vytvořeno lékaři na základě 20 let zkušeností.

Přečtěte si více
Mám prořezávat keře borůvek? | Velká otázka

Každý měsíc přijímáme malý počet nových klientů, abychom mohli poskytovat výjimečné služby a skutečnou péči.

Připojit seznam předprodejů dnesa nějaké dostanete DÁRKOVÉ PŘEDMĚTY:

    Diagnostická analýza s odborníkem: identifikovat skryté důvodyProč nemůžete zhubnout vaše definice typů poruchy příjmu potravy.

Vyplňte formulář níže a přihlaste se do užšího výběru!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button