Meruňkový olej: příznivé vlastnosti, použití v kosmetologii

Meruňkový olej je jednou z účinných látek v kosmetice. Doporučuje se zejména k péči o jemnou dětskou pokožku, protože nemá žádné kontraindikace ani omezení použití. Dokonale změkčuje, dodává pevnost a pružnost, normalizuje činnost mazových žláz. Meruňkový olej se snadno vstřebává, aniž by zanechával mastný nebo lepkavý pocit. Dokonale vyživuje a podporuje regeneraci citlivé a poškozené pokožky a sliznic. Masáž meruňkovým olejem přinese spoustu příjemných pocitů, omladí vaši pokožku a dodá jí zdravou barvu. Mastné kyseliny obsažené v meruňkovém oleji regulují vlhkost pokožky a mají vyživující a omlazující účinek. Dále se používá k péči o pokožku očních víček za účelem výživy, ochrany před škodlivými povětrnostními vlivy a ztrátou vlastní vlhkosti, před sluněním.
Vzhled: světle průhledná kapalina s lehce nažloutlým odstínem
Způsob příjmu: lisování meruňkových jader (semen) za studena
Třída: rafinovaný (čištěný, bezbarvý a bez zápachu)
Skladování: na suchém, chladném místě, mimo přímé sluneční světlo
Název indikátoru
Výsledky analýzy
Jednotka
Požadavky na kvalitu
(Lovibond 5 ¼ žlutá)
Lovibond 5 ¼ červené)
Složení mastných kyselin
Lze použít:
– jak v čisté formě, tak ve směsi s jinými oleji: na masáže, odličování, jako masky na vlasy a obličej, jako posilující a změkčující prostředek na nehty a nehtovou kůžičku
– jako základ pro krémy a jako obohacení pro domácí receptury mýdla
Všechny informace uvedené na stránce jsou pouze orientační před použitím, doporučuje se vyzkoušet individuální reakci.
Analogy produktu 2

Není k dispozici
Najděte analog

Není k dispozici
Najděte analog
Recepty s produktem 3


Jakovleva Taťána
11 2024 апреля


Jakovleva Taťána
14 2021 июня


Jakovleva Taťána
23 2015 октября
Recepty s produktem 3


Jakovleva Taťána
11 2024 апреля


Jakovleva Taťána
14 2021 июня


Jakovleva Taťána
23 2015 октября
Komentáře
paní anastaciia
28. března 2021, 23:30
Dobrý den, prosím, řekněte mi, v jakém případě je lepší brát rafinovaný olej a ve kterém nerafinovaný?
Slyšel jsem, že rafinované potraviny nemají vůbec žádné výhody

Taťána Staysupová
29. března 2021, 01:37, komentář upraven

Taťána Staysupová
29. března 2021, 01:37, komentář upraven
Ahoj! To není pravda, rafinované oleje mají v každém případě výhody, protože. obsahují mastné kyseliny, které pečují o pokožku. Ale kvůli čištění jsou samozřejmě méně užitečné a horší než nerafinované oleje. Existují oleje, které se nejčastěji používají POUZE v nerafinované formě, například Neem, protože. při jeho rafinaci jsou odstraněny látky, které jsou velmi nápomocné při ošetřování problematické pleti, ale jeho vůně je natolik specifická, že ne každý může používat produkty, které tento olej obsahují. Zde se tedy sami rozhodnete, jaký olej a do kterého produktu je lepší použít.
Jediná věc je, že při výrobě mýdla od nuly, kde alkálie zmýdelňuje oleje, nemá smysl používat drahé nerafinované oleje, protože. Mýdlu z nich z hlediska vlastností příliš neprospěje a výrazně se zvýší náklady. Do všech ostatních produktů, ZVLÁŠTĚ tam, kde se oleje nezahřívají, je vhodné přidat nerafinované oleje, pokud jejich barva/vůně odpovídá konceptu receptury.
Komentář byl odstraněn.

Jakovleva Taťána
26. května 2021, 14:43

Jakovleva Taťána
26. května 2021, 14:43
Dobré odpoledne Pro pohodlí se snažíme umístit dokumenty do produktové karty, zde si můžete stáhnout bezpečnostní list: