Jak správně zmrazit lilky na zimu – 6 způsobů zmrazení
Nejlepší, nejjednodušší a nejrychlejší způsob, jak se připravit na zimu! Zmrazené lilky si zcela zachovávají svou chuť. Přidané do pokrmu se neliší od čerstvého. Můžete je skladovat po celý rok a zabalit je do porcovaných sáčků nebo nádob. Mohou být přidány kamkoli, což zkracuje dobu vaření.
Jak zmrazit lilek na zimu

Koukni se na video


Složení / přísady
| čajová lžička | 5 ml |
| lžička na dezert | 10 ml |
| lžíce | 20 ml |
| pohár | 200 ml |
Živiny a kalorický obsah složení receptury
Hmotnost složení:
Proteiny 14 % 1 g
Tuky 0 % 0 g
Sacharidy 86 % 6 g
GI: 100 / /
Krok za krokem vaření
Celková doba vaření: 30 minut PT30M
Nevypínejte obrazovku
Krok 1:

Jak zmrazit lilky na zimu? Vyberte si správné ovoce. Měly by být elastické, bez prasklin nebo promáčklin, zralé, ale ne přezrálé. Lilek omyjte studenou vodou, z plodů odřízněte stonky. Nakrájejte lilky. Mohou být řezány do jakéhokoli tvaru, ať už jsou to kruhy, tyče, kostky, talíře. Tvar a typ řezu je do značné míry dán tím, co se má následně z lilku připravit (kaviár, dušené maso, rohlíky, pečený lilek atd.).
Krok 2:

Nakrájené lilky (použil jsem malé kostičky) vložte do hluboké nádoby. Lilek zbavte přebytečné šťávy a hořkosti. Posypte lilky 2 vrchovatými lžícemi soli.
Krok 3:

Aby byly lilky chutné a nebyly „gumové“, podrobíme je tepelné úpravě. K tomu dejte vařit v konvici vodu a kousky lilku zalijte vařící vodou, přikryjte je talířem, na který přitlačte (pro mě je to miska s vodou). Nechte lilky pod tlakem 25 minut.
Krok 4:

Po uplynutí této doby tlak uvolněte, lilky důkladně propláchněte studenou vodou, poté je vložte do cedníku, aby vytekla všechna voda a vychladly.
Krok 5:

Poté přesuňte kousky lilku do plastového sáčku nebo nádoby. Sáček dobře zavažte, pokud používáte nádobu, pevně uzavřete víkem. Je důležité, aby byly utěsněné a vzduchotěsné. Vložte lilky do mrazáku. Zmrazené lilky skladujte po dobu 1 roku.
Trochu o výběru řezání lilku.
Pokud chcete lilky zmrazit na závitky nebo lasagne, pak lilky podélně rozřízněte, abyste získali tenké, dlouhé, široké pláty.
Pokud jsou lilky potřebné pro přípravu dušeného masa nebo přidání do polévky, měly by být nakrájeny na kostky.
Pro pečení by ideální volbou byly lilky nakrájené na plátky.
Chcete-li lilky naplnit, můžete je jednoduše rozpůlit podélně a rozdělit je na dvě části.
Lilky není nutné nejprve rozmrazovat, pokud není nutné lilky nakrájet na menší kousky. V tomto případě umístěte lilek na několik hodin do chladničky. Poté je uchovávejte při pokojové teplotě až do úplného rozmrazení.
- Přidat do spořiče receptů
- Pište / čtěte recenze
- Vytisknout / uložit jako PDF
- Reklamace / nahlášení chyby