lasagne, rolky, italská kuchyně, recepty, vegetariánské jídlo

Lasagne Rolky

Lasagne rolky jsou skvělým způsobem, jak si vychutnat tradiční italské jídlo v novém, kreativním podání. Tyto rolky plněné chutným ricottovým sýrem a špenátem, zalité omáčkou, jsou nejen lahodné, ale i vizuálně atraktivní. Snadná příprava a vynikající chuť zaručují, že se stanou oblíbeným pokrmem nejen u vás, ale i u vašich blízkých. Připravte se na skvělý zážitek v kuchyni!

Ingredience

  • 12 plátků lasagní
  • 250 g ricotty
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 1 vejce
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 400 g rajčatové omáčky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • čerstvá bazalka na ozdobu

Počet porcí a doba přípravy

Recept vytvoří 4 porce. Doba přípravy je 30 minut a doba vaření 25 minut.

Nutriční hodnoty

Na jednu porci (1/4 celkového receptu) obsahuje: 350 kcal, 15 g bílkovin, 40 g sacharidů, 15 g tuků, 3 g vlákniny.

Postup přípravy krok za krokem

  1. Uvařte lasagne plátky podle návodu na obalu a nechte je vychladnout.
  2. Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte česnek.
  3. Přidejte špenát a restujte, dokud nezvadne.
  4. V misce smíchejte ricottu, vejce, 50 g parmezánu, sůl a pepř.
  5. Přidejte zchladlý špenát do směsi s ricottou a důkladně promíchejte.
  6. Na každý plátek lasagní naneste směs a srolujte je.
  7. Na dno pekáče nalijte trochu rajčatové omáčky.
  8. Umístěte rolky do pekáče a zalijte je zbytkem omáčky.
  9. Posypte zbylým parmezánem a zakryjte alobalem.
  10. Péct v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, poté sundejte alobal a pečte dalších 5 minut.

Alternativní ingredience

Místo ricotty můžete použít tvaroh nebo mascarpone. Špenát lze nahradit brokolicí nebo jinou zeleninou podle chuti. Rajčatovou omáčku můžete vyměnit za smetanovou omáčku pro odlišnou chuť.

Servírování a kombinace

Lasagne rolky se výborně hodí ke zeleninovému salátu nebo k čerstvému chlebíku. Doporučuji podávat s vínem, které doplní chuť pokrmu.

Uchovávání a ohřívání

Pokrmy skladujte v uzavřené nádobě v lednici maximálně 3 dny. Lze je ohřívat v mikrovlnné troubě nebo v troubě. Rolky lze také zmrazit až na 2 měsíce, ideálně před pečením.

Časté chyby při přípravě

  • Nepoužívání dostatečného množství omáčky, což může způsobit vysychání rolí.
  • Špatné uvaření lasagní, které by měly být al dente.
  • Přidání příliš mnoho soli do náplně.
  • Nedostatečné ochucení omáčky.
  • Přetížení rolí náplní, což způsobí prasknutí.

Užitečné tipy

  • Používejte čerstvé bylinky pro lepší chuť.
  • Nezapomeňte nechat rolky vychladnout před krájením.
  • Experimentujte s různými sýry pro různorodost chuti.
  • Podávejte s domácími čerstvými saláty.

Často kladené otázky

Jaké jsou nejlepší ingredience pro lasagne rolky?

Použijte kvalitní ricottu, čerstvý špenát a rajčatovou omáčku. Můžete také přidat bylinky jako bazalku nebo oregano pro zvýšení chuti.

Jak dlouho se lasagne rolky pečou?

Obvykle se pečou přibližně 25 minut na 180 °C, dokud nejsou zlatavé a horké.

Jsou lasagne rolky vhodné pro vegetariány?

Ano, pokud použijete rostlinné alternativy pro sýry a omáčky, mohou být lasagne rolky zcela vegetariánské.

Jak mohu upravit recept pro bezlepkovou variantu?

Můžete použít bezlepkové lasagne plátky a ujistit se, že ostatní ingredience jsou bezlepkové.

Jaké víno se hodí k lasagne rolkám?

K lasagne rolkám doporučuji červené víno, jako je Chianti nebo Sangiovese, které skvěle doplní chuť pokrmu.

Závěr

Lasagne rolky jsou vynikající volbou pro milovníky italské kuchyně. S jejich lahodnou chutí a jednoduchou přípravou se stanou oblíbeným pokrmem na každé tabuli. Vyzkoušejte tento recept a okouzlete své blízké!

Lasagne Rolky

Lasagne rolky jsou skvělým způsobem, jak si vychutnat tradiční italské jídlo v novém, kreativním podání.

  • 12 plátků lasagní
  • 250 g ricotty
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 1 vejce
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 400 g rajčatové omáčky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • čerstvá bazalka na ozdobu
  1. Uvařte lasagne plátky podle návodu na obalu a nechte je vychladnout.
  2. Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte česnek.
  3. Přidejte špenát a restujte, dokud nezvadne.
  4. V misce smíchejte ricottu, vejce, 50 g parmezánu, sůl a pepř.
  5. Přidejte zchladlý špenát do směsi s ricottou a důkladně promíchejte.
  6. Na každý plátek lasagní naneste směs a srolujte je.
  7. Na dno pekáče nalijte trochu rajčatové omáčky.
  8. Umístěte rolky do pekáče a zalijte je zbytkem omáčky.
  9. Posypte zbylým parmezánem a zakryjte alobalem.
  10. Péct v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, poté sundejte alobal a pečte dalších 5 minut.
Hlavní chod
Italská
lasagne, rolky, italská kuchyně, recepty, vegetariánské jídlo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button